Fiprex Spot On caini peste 40 kg (3 pipete XL)

Comandă telefonică:
0751 889 980

Fiprex 75 pentru caini intre 40-60 kg. Cutie cu 3 pipete antiparazitare.

Solutie lichida antiparazitara cu aplicare cutanata ambalata in pipete pentru o singura aplicare.

  

Compoziţie

Fipronil 7,5 g,

Vehicul qs ad 100 ml.

 Forma farmaceutică

Soluţie spot-on.

 Proprietăţi

Fipronil este un insecticid/acaricid din familia fenilpirazolului. Acţionează prin inhibarea complexu-lui GABA, legând canalele de clor şi blocând transferul pre- şi postsinaptic al ionilor de clor de-a lungul membranei. Aceasta determină o activitate necontrolată a sistemului nervos central şi moartea insectei.

Fipronil are acţiune insecticidă şi acaricidă împotriva purecilor (Ctenocephalides spp.), căpuşelor (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp. şi Ixodes spp.) inclusiv Ixodes ricinus, cu importanţă epizootică, fiind agentul de transmitere al bolii lui Lyme, şi păduchi (Trichodectes canis) la câini.

 FIPREX 75 SPOT ON PENTRU CAINI este eficient în infestaţiile cu purici pentru aproximativ 2 luni şi în infestaţiile cu căpuşe pentru aproximativ 1 lună, în funcţie de modificările de mediu. Puricii noi care apar pe corpul animalului tratat, mor în 24 ore.

 Speciile ţintă

Câinii.

 Indicaţii

Produsul este eficient în infestaţiile cu păduchi la câini: Trichodectes canisCtenocephalides spp, Rhipicephalus spp. Dermacentor spp.,

Ixodes spp. inclusiv Ixodes ricinus,

 Contraindicaţii, atenţionări, etc.

În absenţa altor date, produsul nu trebuie utilizat la căţeii sub 8 săptămâni (şi/sau sub greutatea de 2 kg). Acest produs este special destinat pentru câini.

Nu utilizaţi pentru deparazitarea pisicilor, întrucât se pot produce supradozări.

 Efecte secundare

Dacă câinii se ling, se poate observa o hipersalivaţie de scurtă durată, datorită vehiculului din produs. Evitaţi supradozarea.

 Precauţii speciale pentru utilizare

Numai pentru uz extern.

Este important ca produsul să se aplice în regiunile unde animalele nu se pot linge, şi să ne asigurăm că nu se vor linge nici între ele consecutiv tratamentului.

Întrucât nu există studii privind efectele produsului, se vor evita îmbăierile cu două zile înainte şi după aplicarea sa, precum şi îmbăierile mai dese decât o dată pe săptămână.

 Utilizarea produsului în timpul gestaţiei şi al lactaţiei

Acest produs se poate folosi şi în timpul gestaţiei şi al lactaţiei.

 Doza şi calea de administrare

Prin aplicaţii locale pe piele.

 Dozare:

1 tub de 1 ml (conţinând 75 mg de fipronil) per câine în greutate de până la 10 kg – tub marcat cu mărimea S.

1 tub de 2 ml (conţinând 150 mg de fipronil) per câine în greutate de peste 10 kg şi până la 20 kg – tub marcat cu mărimea M.

1 tub de 4 ml (conţinând 300 mg de fipronil) per câine în greutate de peste 20 kg şi până la 40 kg – tub marcat cu mărimea L.

1 tub de 5,5 ml (conţinând 412,5 mg de fipronil) per câine în greutate de peste 40 kg şi până la 60 kg – tub marcat cu marimea XL.

Pentru câini de peste 60 kg utilizaţi două tuburi de mărimea XL.

 Metoda administrarii:

Ţineti aplicatorul vertical. Scuturaţi, pentru a vă asigura că produsul este în partea sa inferioară. Deschideţi tubul prin răsucirea capacului. Îndepărtaţi părul din regiunea interscapulară până ce pielea devine vizibilă. Orientaţi capătul tubului pe piele şi goliţi cu atenţie conţinutul în una sau două puncte.

 Supradozarea

Riscul efectelor secundare este totuşi posibil în cazul în care se creşte doza recomandată, astfel, animalele trebuie tratate întotdeauna cu tipul de tub corespunzător taliei.

 Atenţionări speciale pentru animalele ţintă

Evitaţi contactul produsului cu ochii animalelor.

 Timp de aşteptare

Nu este cazul.

 Precauţii speciale pentru persoanele care administrează produsul animalelor

Acest produs poate determina iritaţii ale mucoaselor şi ale ochilor. Aşadar, se va evita contactul produsului cu gura şi cu ochii.

Animalele şi persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la insecticide, trebuie să evite contactul cu FIPREX 75 SPOT ON PENTRU CÂINI. Evitaţi contactul produsului cu degetele. Dacă acest lucru se întâmplă, spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun.

După expunerea accidentală a ochilor, aceştia trebuie spălaţi imediat cu apă din abundenţă. Spalati-vă pe mâini după utilizare. În timpul utilizării, este interzis fumatul, mâncatul şi băutul.

Animalele tratate nu trebuie manipulate până la uscarea completă a lor, iar copii trebuie feriţi de acestea până la uscarea completă a produsului pe animale.

 Incompatibilităţi

Nu se cunosc.

 Valabilitate

  1. ani de la data fabricaţiei.

 

Păstrare

Păstraţi în ambalajul original într-un loc uscat. Nu păstraţi la temparaturi de peste 25C.

 Condiţii speciale pentru manipularea deşeurilor

Fipronil poate afecta organismele acvatice. Nu contaminaţi iazurile, conductele de apă sau canalizările aruncând containerul gol. Orice deşeu rezultat, trebuie manipulat conform reglementărilor naţionale în vigoare.

 Producător

Vet-Agro Sp. z o.o. Phone: +48 81 525 27 11

Fax: + 48 81 5382396

www.vet-agro.pl

 Alte informatii

FIPREX 75 SPOT ON PENTRU CÂINI – nu previne infestarea animalelor cu căpuşe, dar acestea vor fi omorâte în primele 24-48 ore de la tratament, astfel că se minimalizează riscul transmiterii bolilor hematofage. După ce mor, căpusele cad de pe corpul animalului, iar dacă persistă, se pot desprinde cu uşurinţă.

După aplicarea sa pe o regiune, produsul pătrunde pe tot corpul animalului în 24 ore. După aplicare, absorbţia fipronil prin piele este slabă. Îmbăierea sau şamponarea animalului până la o oră de la momentul aplicării, nu afectează eficacitatea produsului.