Rasa PEKIN (pui de o zi)

Comandă telefonică:
0751 889 980

Rațele PEKIN, se spune că au cea mai gustoasă carne de pasăre. Au un ritm de creștere crescut, ajungând la greutate de 3 kg la vârsta de 3 luni, prin regim de ingrasare pot ajunge pana la 4-5 kg greutate. Sunt rezistente la căldură, penajul fiind alb în totalitate. Productia de oua este de 90-120 de oua anual, iar greutatea oului este de 70-90 de grame.

Reteta DragonVet: Pulpe de rata Pekin coapte la borcan

Un festin plin de savoare, sau un cadou pentru cei dragi, plin de incantare – aceasta este propunerea noastra pentru dvs. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si nu va trebuie decat un pic mai multa rabdare.

Puteti folosi borcane mai mari, pentru o cina in familie, sau borcane mai mici, pentru a realiza un cadou culinar de zile mari. Asadar, sa incepem una dintre cele mai frumoase aventuri in bucatarie: borcanele si capacele se spala bine si se limpezesc, apoi se infierbanta in cuptor pentru o sterilizare corecta.

Se lasa sa se raceasca, si intre timp se portioneaza pulpele de rata Pekin (nu indepartati pielea). Se sareaza (dar nu se pipereaza, e prea gustoasa carnita acestei ratuste ca sa o denaturam cu piper, singurul gust potrivit fiind doar cel de usturoi). Pe fundul borcanului se aseaza un strat de grasime de rata (de la gat), se sareaza si ea. Cativa catei de usturoi usor zdrobiti. O lingura cu vodka (un secret pe care vi-l dezvaluim cu drag: o lingura cu vodka la fiecare borcan este un excellent conservant natural). Apoi se aseaza, cat mai inghesuite, pulpele – dar, atentie, nu umpleti borcanul pana la gura lui, ci il umpleti cu pulpe doar pana putin peste jumatate, restul sa ramana gol. Pentru un aspect frumos dar si pentru a incapea, le asezati pe lung, cu osul in sus.

Borcanele, astfel pregatite, fara capac, se aseaza intr-o oala incapatoare, pe fundul careia asezati ziare, precum si intre borcane, si oala se umple cu apa rece pana la nivelul gurii borcanelor, dar evident sa nu cumva sa ajunga apa si in borcane. Se pune oala pe foc cat mai mic, si se are grija sa nu scada apa din oala la fiert sub nivelul gurii borcanelor, pe masura ce scade completati iar, cu grja, cu apa calda. Incet, incet veti observa ca in borcane se formeaza lichid, care incepe sa umple borcanul. Cand borcanele se umplu cu acest lichid (procesul dureaza multe ore), atunci preparatul este gata. Imediat, fara a se scoate din oala, borcanele, asa fierbinti, se capacesc bine, si se lasa in oala pana se racesc complet (cateva ore). Se scot apoi din oala, se sterg de apa, si ati obtinut cea mai delicioasa conserva de carne de rata in suc propriu, pe care o puteti pastra pana la 2 – 3 luni la loc racoros.

Este un preparat de o savoare aparte, rata Pekin demonstrandu-si deliciosenia si in acest mod. DragonVet va asteapta sa va faca cunostinta cu ratustele Pekin inca de cand sunt bobocei de o zi, va sfatuieste sa le cresteti in gospodarie pentru ca sunt minunate, reprezinta o sursa de carne sanatoasa si satioasa, dar si de oua bogate in nutrienti, si sa nu uitam ca din penele lor pufoase se pot obtine pilote foarte calduroase si perne moi, de vis…